12 december 2009

Vegetarisk lasagne

En god och vitaminrik vegetarisk lasagne. Servera gärna en krispig sallad till.

Ingredienser (4 portioner)

1 gul lök
250 g färska champinjoner
1 burk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
lite vitpeppar
15 gröna manzanilla oliver med pimento, halverade
1 msk färsk hackad basilika
1 pkt fryst hel bladspenat
1 liten burk keso
1 krm muskot
½ tsk örtsalt
½ tärning grönsaksbuljong
9-12 lasagneplattor
5 dl riven ost
½ dl mjölk


Tillagning


Sätt ugnen på 225 grader. Hacka gul lök, skiva champinjoner och stek dem.
Häll på krossad tomat och pressa i vitlök, buljongtärning, och vitpeppar.
Koka i 8-10 minuter. Tillsätt oliver och basilika mot slutet.
Tina spenaten enligt anvisningar på förpackningen och blanda den med keson och hälften av osten, örtsalt och riven muskot.
Varva spenatröra, lasagneplattor och tomatsåsen i en ungsform. 3 lager av varje.
Strö resten av osten överst och häll på mjölken.
Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Inga kommentarer: